Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja, tokom vikenda, zaustavili su trojicu vozača koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola i jednog koji je odbio da se alkotestira. Policija je u gradu iz saobraćaja isključila dvadesetdvogodišnjeg vozača „pežoa“ koji je vozio sa 2,64 promila alkohola u organizmu. Njemu je, zbog prekršaja nasilnička vožnja, određeno zadržavanje, nakon čega mu je Prekršajni sud u Nišu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci i 15 kaznenih poena.
Policija je alkotestirala i tridesettrogodišnjeg vozača teretnog vozila i utvrdila da ima 1,38 promila alkohola u organizmu, dok je dvadesetdevetogodišnji vozač „juga“ odbio da se alkotestira.
Takođe iz saobraćaja je isključen i četrdesetjednogodišnji vozač „audija“ koji se sumnjiči da je upravljajući vozilom sa 1,72 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u ogradu. Protiv ove trojice vozača će, zbog učinjenih prekršaja, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Policija je, u dane vikenda, otkrila i sankcionisala 14 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave. Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.