TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

REKORDAN BROJ KUPAČA NA ČAIRU (VIDEO)

Zbog toplog talasa, na kompleksu otvorenih bazena u niškom sprotskom centru “Čair” zabeležen je rekordan broj poseta. Samo proteklog vikenda gotovo 4.500 Nišlija tu je tražilo spas od vrućina. U Upravi ovog sportskog centra dodaju da se voda u bazenima redovno kontroliše, da je pojačana higijena zbog velikog broja posetilaca i da kupače svakodnevno čuva deset dežurnih spasilaca.

Veliki kompleks niškog kupališta u srcu Čaira se otvara u 11 sati i već tada veliki broj Nišlija čekao je da uđe na kupalište i potraži spas od vrućine.

Osim uživanja u vodi kupači se osvežavaju raznim pićima i lakom hranom koja je dostupna na ovom bazenu na dva punkta.

Zbog rekordnih temperatura proteklog vikenda na niškom bazenu “Čair” zabeležene su velike gužve, zbog čega je pojačana higijena i kontrola vode i bezbednost kupača. Nije bilo povreda kupača i intervencija spasilaca.

Proteklog vikenda je bilo oko 4.500 plivača, a očekujemo da dostignemo do 5.000 kupača jer će se ovaj toplotni talas zadržati”, kaže direktorka SC Čair, Branka Aranđelović.

I ovog leta pre otvaranja bazena organizovana je besplatna škola plivanja, a koju pohađa ukupno 550 mališana, koliko je bilo i prošle godine.

Niški otvoreni bazeni rade svakog radnog dana od 11 do 19 sati, dok vikendom sa radom počinje sat vermena ranije.

Cena ulzanice je za odrasle 300 dinara. Posle 17 sati je 100 dinara manje. Za seniore je ulaz 150, a za decu od tri do sedam godina 100 dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com