RIK: Ruski manjinski savez 19. lista za narodne poslanike

Republička izborna komisija (RIK) donela je danas odluku o dopuni Zbirne izborne liste za parlamentarne izbore raspisane za 3.april i saopštila da će ista Ruskog manjinskog saveza – Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin (Srpsko ruski pokret, Srpsko ruska partija Vukovi, Pokret Grka Srbiza) biti pod rednim brojem 19.

RIK je doneo odluku o utvrđivanju dopune Zbirne izborne liste kandidata za narodne poslanika nakon što je Upravni sud poništio rešenje Komisije o odbijanju proglašenja liste Ruskog manjinskog saveza i usvojio žalbu te liste na odluku RIK-a.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je kazao da je Upravni sud, takođe, utvrdio da ta lista ima položaj liste nacionalne manjine.

Na sednici, održanoj 17. marta, RIK je doneo Rešenje kojim je odbijen redlog da se izbornoj listi Ruskog manjinskog saveza utvrdi položaj izborne liste nacionalne manjine za izbore za narodne poslanike.

Komisija je na današnjoj sednici usvojila odluku o obliku i izgledu glasačkih listića za glasanje na izborima za narodne poslanike koji će, kako je navedeno, biti štampani na 29 jezičkih varijanti.

Dimitrijević je kazao da večeras u 22 časa počinje štampanje glasačkih listića za izbore za narodne poslanike.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com