SA KOVIDOM DOMAĆI TURISTI OTKRILI ČARI STARE PLANINE (VIDEO)

SA KOVIDOM DOMAĆI TURISTI OTKRILI ČARI STARE PLANINE (VIDEO)

Zahvaljujući epidemiji korona virusa zeleni turizam je došao do izražaja jer su turisti ograničeni kretanjem počeli da istražuju prirodu u svojoj okolini i sve više tražili odmor recimo na Staroj plananini i u Knjaževcu odnosno u istočnom delu Srbije koje obiluje netaknutim prirodnim lepotama.

Oko 60 vlasnika seoskih domaćinstva u podnožju planine kažu da nikada do sada nisu imali bolju sezonu i da je tako zbog korone uz mnogo toga lošeg i tragičnog bar domaćem turizmu donela dobro.

Balta Berilovac – selo na području Knjaževca za koje se kaže da je “kapija” Stare planine jer od njega kreće uspon naviše, koji vodi kroz živopisnu klisuru Crnovrške ili Berilovačke reke. U selu su za smeštaj registrovane tri kuće za odmor. Sve su specifične na svoj način ali zajednička im je ljubaznost, predusretljivost koje karakterišu toplinu svakog doma u ovom kraju. Jedna od njih i vila “Babin zub”.

“Seoska gazdinstva u Srbiji beleže rast interesovanja od uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa. Sezona seoskog turizma nije počela u junu kao inače već u martu sa prvim ograničenjima kretanja građana.”

U trenutku kada, zbog novonastale situacije, u prvi plan izbija boravak u prirodi i seoski turizam, prilika je da opština Knjaževac svoje mogućnosti usmeri ka promovisanju prirodnih i kulturnih vrednosti ove regije i pomenute resurse aktivira kroz seoski turizam.

 

 

 

 

 

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com