TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Sport VESTI

ŠAH KLUB “NAIS-NIŠ” POSTAJE PRVOLIGAŠ (VIDEO)

Šah klub “NAIS-Niš” ostvario je najveći uspeh u svojoj 23 godine dugoj istoriji. U završnom delu Druge Lige Centralne Srbije – grupa Istok, šahisti su obezbedili plasman u Prvu ligu.

Sada slede pripreme za prvenstvo koje ih očekuje u septembru. Iako nisu u punom sastavu, nastavljaju sa treninzima.

Desetogodišnji Vuk Ćirković je već pet godina član šah kluba “NAIS-Niš”. Trenira tri sata dnevno. I ređa uspehe. Vuk je na Kadetskom festivalu održanom u Subotici bio najuspešniji takmičar i osvojio tri pehara i četiri medalje.

Bio sam prvi na brzom šahu, treći na ubrzanonm šahu, prvo mesto na rešavanju problema i treće mesto na standardu. Bilo je najteže kad sam igrao standard, zato što se igralo dugo i mnogo razmišljanja, kaže Vuk.

Šah klub “NAIS-Niš” broji oko 50 članova. Na završnom delu II Lige Centralne Srbije -grupa Istok, šahisti „NAIS“-a odneli su pobedu i time sebi obezbedili plasman u Prvu ligu.

Konkurencija je bila jaka. Mi smo startovli sa minusom u ondosu na prvu ekipu. Bili smo hendikepirani sastavom, Dragan Živić nije igrao, borio se za život. Naša vodilja je bila boriti se za Živića samo, to nam je bio moto, mislim da smo uspeli da mu pomognemo da se oporavi i da će biti spreman za prvu ligu centralne Srbije, kaže Dejan Đorđević, kapiten šah kluba “NAIS-Niš”.

 

Na turniru su učestvovale tri niške ekipe, dok Niš u poslednjih 15 godina nije imao nijednu ekipu u prvoj ligi Srbije. Niški šahisti se uveliko pripremaju za prvenstvo koje će biti održano u septembru ove godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com