SAJAM STUDENTSKE STRUČNE PRAKSE (VIDEO)

SAJAM STUDENTSKE STRUČNE PRAKSE (VIDEO)

Univerzitet u Nišu učesnik je prvog Sajma studentske stručne prakse u javnoj upravi, koji sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uz podršku Evropske unije. Na nivou niškog Univerziteta stručnu praksu u organima lokalne samouprave obavljaće 81 student, a najviše je onih sa Pravnog fakulteta.

 

Pet univerziteta u Srbiji, među kojima je i niški, na prvom Sajmu stručne prakse. Cilj je da studenti svoja stečena teorijska znanja primene u praksi, radeći u organima javne uprave. U Nišu će stručnu praksu imati 81 student, a najviše ih je sa Pravnog fakulteta.

 

Svaka od tih ustanova u koju odlaze ima prirpemljen način na koji će to raditi. Imaće mentore sa fakulteta i biće određenih ljudi u tim institucijama koji će raditi sa decom, kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić.

 

Sajam studentske stručne prakse sprovodi Ministarstvo državne i lokalne samouprave, uz podršku Evropske unije. Na ovom sajmu 18 organa javne uprave otvorilo je 400 mesta studentima za stručnu praksu.

Uzlaznu liniju na ovom putu možemo da održimo jedino ulaganjem u mlade ljude, kaže ministarka Državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

https://youtu.be/jwouqFqFNFc

 

 

 

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.