TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika VESTI

ŠAPIĆ: ODLUČILI SMO DA IDEMO NA NOVE IZBORE, SA KAMPANJOM SE KREĆE VEĆ U NEDELJU

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda i potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić izjavio je danas da je Predsedništvo stranke odlučilo da se ide na nove beogradske izbore, a da će sa kampanjom krenuti već u nedelju.

Šapić je na konferenciji za medije, nakon sednice predsedništva SNS-a, rekao da će naprednjaci na izbore izaći kao deo jednog velikog pokreta.

“U velikom pokretu, videćemo ko će sve tu biti – svi oni koji smatraju da je politika koju smo mi vodili u proteklom periodu za Beograd, bila politika prosperiteta, napretka grada”, naveo je Šapić.

On je dodao da je ovim potezom SNS podigla lestvicu i srušila praksu koja je neretko bila sastavni deo srpske političke scene. “Formiranja većina nikad niko nije dovodio pitanja, upravo ne oni koji su nas dan nakon izbora optužili da ćemo ući u nekakve nelegalne, nelegitimne, nekredibilne radnje. I upravo zbog odgovornosti koju imamo ne samo prema ovom gradu nego i prema ovoj zemlji i specifičnosti momenta u kojima se nalazimo, posebno zbog svih naših problema koje imamo, smatrali smo da jedna odgovorna organizacija koja ima odgovornost ne samo za Beograd, već i za sve građane Srbije”, rekao je Šapić.

On je dodao da je ovo pokazatelj toga da je SNS spreman da na svoju štetu da povuče potez u interesu svih građana Srbije i Beograda, kao i da za ovu stranku politika ne predstavlja matematiku.

Šapić je rekao datum održavanja ponovljenih izbora zavisi od zakonskih procedura, ali da SNS u kampanju kreće već u nedelju – skupom u Šumicama. Rekao je i da je ovo prvi put da su beogradski izbori postali važniji od ostalih izbora, i da se na njima ne odlučuje samo o sudbini Beograda, već o pravcu u kom će Srbija ići.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com