TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Udarne

SASLUŠANJA SVEDOKA U OKVIRU ISTRAGE UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ (VIDEO)

U Višem javnom tužilaštvu nastavlja se saslušavanje svedoka u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. Prema izjavi advokata sina glavnoosumnjičenog, saslušane su njegove kolege, vatrogasci koji su se izjašnjavali o njegovom alibiju u noći ubistva porodice Đokić. Saslušani su i ostali svedoci odnosno rođaci i majka braće koje je osumnjičeni, kao i svoje sinove, naveo kao učesnike u zločinu. Za četvrtak, 4. novembar predviđeno je ponovo saslušanje prvoosumnjičenog Gorana Dž.

U okviru istrage ubistva tročlane porodice iz Aleksinca, saslušana su petorica vatrogasaca odnosno kolege jednog od sinova glavnog osumnjičenog, koji su se izjašnjavali o njegovom alibiju u noći između 26. i 27. septmebra, kada su oteti i ubijeni članovi porodice Đokić.

U prethodnom saslušanju svedočilo je pet pripadnika Vojske Srbije, kolege drugog sina glavnoosumnjičenog koji su potvrdili alibi da je u kobnoj noći bio u vojnoj bazi u blizini Medveđa. Nakon vatrogasaca saslušani su i svedoci koji su se izjašnjavali o alibiju braće K.M i A.M iz Moravca koje je osumnjičeni G.DŽ. imenovao kao navodne izvršioce zločina.

Nakon saslušanja trojice osumnjičenih za ubistvo porodice Đokić, Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage i predložilo da se okrivljenima odredi pritvor od 30 dana, kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo – teško ubistvo čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Saslušnja svedoka se nastavljaju i u četvrtak, 4. novembra kada će između ostalih svedočiti meštani sela odnosno poznanici glavnoosumnjičenog.

Podsetimo, porodica Đokić je posednji put viđena u svom crnom automobilu marke “folksvagen pasat” u nedelju 26. septmebra, a tri beživotna tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac u blizini Aleksinca.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com