TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

SAVREMENE TEHNOLOGIJE ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA (VIDEO)

Na ulicama naših gradova ima sve više automobila, a statistika kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju nije baš slavna. Zato je neophodno razmišljati o uvođenju savremenih tehnologija u ovu oblast, a primer dobre prakse u toj sferi može nam dati Izrael.

Zato su Srpsko-izraelski biznis klub i kompanija SerVision, uz podršku Naučno-tehnološkog parka Niš održali konferenciju Savremene tehnologije u saobraćaju” i Nišlijama predstavili kako tehnologija može da zaštiti građane i sačuva im živote – kako pešacima tako i vozačima.

Prisustvujemo prezentaciji visokotehnološke opreme za bezbednost u saobraćaju. Naime, Kompanija SerVisio će predstaviti svoje proizvode, oni su lider u tim proizvodima i drže preko 60 odsto te proizvodnje u Izraelu. pokušaćemo da njihov primer dobre prakse prenesemo ovde, kaže pred. Srpsko-izraelskog biznis kluba Dragan Milošević.

Platforma koja je predstavljena Nišlijama eksplicitno i implicitno donosi bezbednosti u saobraćaju reducirajući fatalnosti u saobraćajnim nezgodama, težim oblicima povreda, odnosno invaliditeta, kaže počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić.

Predstavljen je i patent gde se otiskom prsta utvrđuje, sa sigurnošću između 96 i 97 procenata, alkohol u krvi. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com