TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Dan pobede: U Nišu marš “Besmrtnog puka” (VIDEO)

Niš čuva sećanje na stradale u Drugom svetskom ratu. U čast Dana pobede nad fašizmom, na Spomenik sovjetskim vojnicima položeni su venci.

Danas slavimo dan pobede, danas slavimo dobro nad zlom, danas slavimo svetlostnad mrakom i tamom, danas slavimo podebu nad fašizmom, kaže  predsednik SUBNOR-a Niša.

 

 

Ovaj dan nas podseća na sve žrtve koje su naši sunarodnici dali za našu slobodu i za ono što se danas borimo. Danas u miru moramo da sarađujemo i da se borimo za mir, samostalnost naše države, ekonomski snažnu i nezavisnu državu Srbiju“, istakao je predsednik Skupštine grada Niša doc dr. Boban Džunić.

Kroz Niš je organizovan i marš „Besmrtni puk“ kojim se čuva sećanje na stradale u ratovima. Učesnici marša su nakon polaganja venaca na spomenik crvenoarmejcima prošli ulicama grada od Logora na Crvenom krstu do Trga kralja Milana.

U maršu su sem porodica poginulih u ratovima, učestvovali i predstavnici Grada Niša, članovi udruženja veterana i udruženja koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova, udruženje porodica ratnih vojnih invalida, kozaci, članovi moto klubova…

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com