TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

“Greta” prva premijera na Maloj sceni niškog teatra (VIDEO)

Predstava “Greta” Luca Hibnera premijerno će biti izvedena na Maloj sceni niškog Narodnog pozorišta u subotu, 11. maja od 20 sati. Radi se o diplomskoj predstavi Nišlijke Nevene Dimitrijević. Prva repriza je 12. maja.

Ceo proces rada bio je veoma zanimljiv i uzbudljiv. Ja sam jako uzbuđena, moram da priznam, jer ovo je moj grad, gde sam počela ovim da se bavim. Veliki je značaj što ću ovde baš diplomirati. Ovaj komad, pre svega, zato što se bavi pozorištem.Pozorišna priča, o pozorišnim ljudima, o nastanku jedne predstave, kaže rediteljka predstave “Greta” Nevena Dimitrijević. 

Nevena Dimitrijević je u svetu pozorišta od malih nogu – bila je deo glumačke škole Vesne Stanković i Akademskog pozorišta SKC-a Niš. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu završava smer pozorišna i radio režija, u klasi profesora Dušana Petrovića i docentkinje Ane Tomović. Sem što je diplomska predstava, “Greta” je i njena prva režija u Narodnom pozorištu Niš.

Hibnerov komad Greta, stranica 89 premijerno je izveden 1997. u Berlinu. Od tada je doživeo brojna izvođenja širom sveta. U predstavi igraju Miloš Cvetković, Katarina Mitić Pavlović i Petar Miljuš

Ovo je prva premijera koja se igra na novoizgrađenoj Maloj sceni niškog teatra.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com