TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

Leskovac: Potpisani ugovori za medijske projekte (VIDEO)

U Leskovcu su potpisani ugovori za sufinansiranje 30 medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja. Ugovor  sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem potpisala je i direktorka i glavna i odgovorna urednica Zone plus Slađana Ostojić, za realizaciju projekta o istoriji graditeljstva tog grada.

 

“Televizija Zona plus kao regionalna televizija ulaže velike napore za ostvarivanje javnog interesa građana jugoistočne Srbije. Proizvodimo veliki broj dokumentarnih sadržaja kojima je cilj da, poput u ovom projektu koji se bavi istorijom graditeljstva Leskovca, čuva ta epoha od zaborava”, izjavila je Slađana Ostojić.

Projekat će realizovati novinar TV Zona plus Dragan Žika Stojanović, koji smatra Leskovac veoma inspirativnim.

“Uvek je inspirativan. Leskovac je jedna varošica između dva svetska rata koja je bila industrijski centar Kraljevine Jugoslavije sa svojim bankama, tekstilnim kombinatima, modnim revijama… jedan gospodski centar sa bazenom i bioskopima. Bavimo se graditeljstvom Leskovca iz tri faze: Prva faza je do oslobođenja od Turaka, takođe, bavimo se graditeljstvom između dva rata i graditeljstvom ovog modernog doba”.

Prijavljeno je bilo 48 projekata.

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca

„Ovi ugovori će omogućiti medijskim kućama  i novinarima da nastave da se bave istraživanjem, informisanjem ali i edukacijom naših sugrađana. Verujem da će ovih 30 ugovora doprineti jačanju medijske scene u našem gradu i regionu, promovisanju kvalitetnog novinarstva i unapređenju javnog dijaloga. Kroz ove projekte podstičemo transparentnost, otvorenost, odgovornost“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ukupna vrednost ugovora je 50 miliona dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com