TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

SERTIFIKATIMA DO LAKŠEG ZAPOSLENJA U KNJIGOVODSTVU (VIDEO)

U Nišu je deset odsto manje nezaposlenih nego u istom periodu prošle godine, kažu u Filijali Niš Nacionalne službe za zapošljavanje. Od 74 polaznika koji su završili onlajn obuku za vođenje poslovnih knjiga u drugom ciklusu, 13 njih se zaposlilo. Drugoj grupi polaznika dodeljeni su sertifikati za uspešno završenu obuku.

Završila sam gimnaiziju informatički smer. Zadovoljna sam obukom. Iako je bilo u kratkom roku, solidno je, sažeto, može da se savlada. Meni je korisno, nadam se da ću naći posao posle ovoga, kaže polaznica obuke Katarina Stevanović.

Obuku za vođenje poslovnih knjiga završila su ukupno 94 polaznika. Obuka je bila namenjena nezaposlenim licima sa evidencije Filijale Niš Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovakav vid obuke pokazao se kao dobar. Kao mogućnost nezaposlenim licima da steknu dodatna znanja i veštine, a sve u cilju da povećaju svoju kompetentnost i konkurenciju na tržištu radne snage kako bi došli do posla. Ono što nas ohrabruje i raduje jeste da od 74 kandidata koji su bili u drugom ciklusu, njih 13 se već zaposlilo, kaže direktor Filijale Niš NSZ Boban Matić.

Obuka za vođenje poslovnih knjiga organizovana je tokom decembra 2022. i januara 2023. godine.

Na evidenciji niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje je 28.506 nezaposlenih, dok je na teritoriji Grada Niša 18.937, što je za 10 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, odnosno više od 50 odsto manje nego pre deset godina.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com