TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti VESTI Zdravstvo

SKOK BROJA ZARAŽENIH: JOŠ 118 NOVIH SLUČAJEVA, KORONA “NA NOVOM TALASU”!

U Srbiji još jedna osoba preminula je od posledica infekcije korona virusom. Za 24 sata registrovano je 118 novih slučajeva od 8.405 testiranih.

Inače, u kovid bolnicama trenutno se leči 281 pacijent, a četiri se nalaze u teškom stanju i dišu uz pomoć respiratora.

ALEKSINAC: POSLE EKSKURZIJE ZARAŽENO OSAM OSNOVACA

Kod osam osnovaca i četiri zaposlena u jednoj aleksinačkoj školi potvrđen je koronavirus nakon što su se vratili sa dvodnevne ekskurzije.

Direktor Doma zdravlja u Aleksincu, doktor Rodoljub Živadinović, rekao je da se mnoga deca nisu odmah javila jer su mislila da imaju blažu prehladu.

Od kada je koronavirus utvrđen kod jednog đaka iz Doma zdravlja, pozivaju svu decu koja imaju bilo kakve simtome, pa i najblaže, da se jave lekaru.

Takođe, i deca koja nemaju simptome treba da ostanu u karantinu, a njihovi ukućani da se uzdrže od kontakta dve do tri nedelje.

Nije sigurno da su se ta deca zarazila na samoj ekskurziji jer joj je prethodilo i drugarsko veče i pisanje liste želja za upis u srednje škole,.

JANKOVIĆ: NOVI TALAS VEĆ POČEO

Zamenik direktora UKC Niš Radmilo Janković kaže da su lekari potpuno saglasni da smo na početku novog talasa.

Poražavajuća je činjenica da smo od lidera u regionu, čak i od jednog od lidera u Evropi, postali zemlja koja je na začelju po broju imunizovanih i to će ispostaviti svoju cenu u septembru, a ja verujem i ranije, već polovinom avgusta, poručuje dr Janković.

Obuhvat vakcinacijom koji je neophodan za kolektivni imunitet je povećan zbog pojave novih varijanti virusa. Tako je u ovom trenutku, za mirnu jesen potrebno da se vakciniše 80 odsto populacije, rekla je virusolog prof. dr Tanja Jovanović,

SEDNICA KRIZNOG ŠTABA SUTRA, DOKTORI ZABRINUTI

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sutra biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Brnabić je na TV Pink rekla da je lekarski deo Kriznog štaba zabrinut zbog eventualnog novog talasa korona virusa i slabe imunizacije.

Brnabić kaže da nije važno samo da pređemo 50 odsto punoletnih vakcinisanih građana, već da je potrebno posebno ponovo apelovati na mlade da to učine.

Ponovila je da će 23. jula Nacionalno telo za imunizaciju završiti svoje studije o potrebi treće doze i da će Kriznom štabu dati preporuku do 1. avgusta.

PIROT: NAJVIŠE NOVIH SLUČAJEVA U DIMITROVGRADU

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, najviše novih slučajeva u Pirotskom okrugu poslednjih dana registrovano je u Dimitrovgradu.

Vakcinu protiv korona virusa u Pirotskom okrugu do sada je primilo nešto više od 33 hiljade građana. To nije dovoljno, pa iz lokalnog Saveta za zdravlje apeluju na one koji se još nisu vakcinisali, to učine što pre.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com