TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SKUPŠTINA U PETAK O IZMENAMA ZAKONA O REFERENDUMU

Navodi se i da overi potpisa ne podležu potpisi dati elektronskim putem. Takođe, neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine, a parlament u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i Zakon o eksproprijaciji bili su povod za nedavno održane proteste. Zakon o eksproprijaciji je predsednik Aleksandar Vučić vratio parlamentu, posle čega ga je Vlada povukla, dok će se izmene Zakona o referendumu sutra naći ponovo pred poslanicima.

“Overa potpisa se vrši u opštinskoj, odnosno gradskoj upravi i za overu potpisa se ne plaća naknada“, piše u izmenjenom članu zakona.

“Ako su građani na referendumu doneli odluku protiv potvrđivanja akta, odnosno pitanja koje je bilo predmet izjašnjavanja o tom aktu, odnosno pitanju ne može se ponovo odlučivati na referendumu u roku kraćem od četiri godine od dana održavanja referenduma”, piše u predloženom rešenju.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je ranije za Tanjug da izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi nemaju nikakve veze sa donetom odlukom o raspisivanju i održavanju referenduma o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa za 16. januar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com