TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura

SLAVKO ŠTIMAC DOBITNIK NAGRADE ”PAVLE VUISIĆ”

Glumac Slavko Štimac ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.  Kako je navedeno, odluku je doneo Stručni žiri koga je imenovalo predsedništvo UFGS, koje je suorganizator “Filmskih susreta”, a nagrada se sastoji od plakete sa likom Vuisića, delo vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Slavko Štimac je karijeru počeo kao dete glumac u ostvarenjima “Vuk samotnjak” (1972), “Zimovanje u Jakobsfeldu” (1975), “Salaš u malom ritu” (1976) i “Vlak u snijegu” (1976), a stigao je i do kultnog ratnog ostvarenja američkog reditelja Sema Pekinpoa “Gvozdeni krst” (1977). Štimac je, između ostalog, igrao i u “Specijalnom vaspitanju” (1977), “Varljivom letu” (1984) i “Andergraund” (1995). Sa velikanom našeg glumišta Vuisićem (1926-1988) Štimac je igrao u filmovima “Tigar” (1978), “Pakleni otok” (1979), kultnom “Ko to tamo peva” (1980) i “Sjećaš li se Doli Bel” Emira Kusturice.

Nagrada “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu, televiziji i sličnim medijima tradicionalno se uručuje na svečanom otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu. “Filmski susreti” biće održani od 20. do 26. avgusta na Letnjoj pozornici Niške tvrđave.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com