TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Solidarnost na delu: Opština Crveni Krst pomaže sugrađanki Ireni Nigić

Gradska opština Crveni krst uručila je jednokratnu pomoć od 120.000 dinara sugrađanki Ireni Negić koja je u invalidskim kolicima i suočava sa više zdravstvenih dijagnoza. Uprkos brojnim izazovima, Irena ostaje pozitivna i hrabra, a njena šestogodišnja ćerka predstavlja njen, kako kaže, najveći oslonac i radost. Potrebna su joj sredstva za kupovinu lekova, slušnog aparata i električnog skutera za osobe sa invalidtetom kako bi mogla i dalje da brine o svom detetu.

Opština Crveni Krst pomaže sugrađanki Ireni Nigić

Irena Nigić i njena šestogodišnja ćerka

U susret humanosti i podršci, Gradska opština Crveni krst uručila je jednokratnu pomoć od 120.000 dinara Ireni Nigić, sugrađanki staroj 45 godina koja se suočava sa nekoliko zdravstvenih dijagnoza koje je sprečavaju da brine o svojoj šestogodišnjoj ćerki.

Tata je podrška i tu u svakom smislu koji pomaže, čisti, kuva ručak jer ja to ništa ne mogu, ali se plašim kako ćemo kada budemo same”, kaže Irena Nigić.

Ireni su potrebna sredstva za kupovinu skutera za osobe sa invalidtetom, slušnog aparata, kao i za tretmane hiperbarične komore, lekove. Kako kaže, obratila se svim ljudima dobre volje da joj pomognu a pomoć joj je stigla iz zajednice u kojoj živi.

MIROSLAV MILUTINOVIĆ – predsednik GO Crveni Krst

Došli smo malo da porazgovaramo da vidimo šta joj je potrebno i na Veću smo doneli odluku o jednokratnoj pomoći od 120.000 dinara, a gledaćemo da joj pomognemo i unarednom periodu”, ističe predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović. 

Svi koji žele da pomognu Ireni mogu poslati SMS sa brojem 208 na 2407. Cena SMS poruke iznosi 200 dinara.

Nadam se da postoje ljudi dobre volje sa empatijom koji će nam pomoći da nam bude bolje i da nam olakšaju život”, kaže Irena.

Inače, Opština Crveni Krst je u svom budžetu za ovu godinu izdvojila osam miliona dinara za pomoć socijalno ugroženima, koja obuhvata i jednokratnu pomoć od po 8.000 dinara za 200 samohranih roditelja i 320 porodica sa više dece sa područja ove opštine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com