TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

ZA ŠIRI CENTAR NIŠA 350 PLASTIČNIH KONTEJNERA KOJI NE PRAVE BUKU

Niško Javno komunalno preduzeće Mediana postavlja još 350 plastičnih kontejnera koji će zameniti metalne i smanjiti buku kod noćnog odvoženja smeća.

 

Metalne kontejnere u Ulici Filipa Višnjića u Nišu zameniće plastični. JKP Mediana već je u centralnoj zoni postavila 350 ovakvih kontejnera, sada je nabavila još toliko za ulice u širem gradskom jezgru.

“Motiv za ovakve aktivnosti jesu pritužbe građana na buku koja se stvara prilikom noćnog odloženja otpada. Podsetiću vas da smo 13. decembra 2022. godine prvi put u istoriji grada i javnog komunalnog preduzeća Mediana otpočeli sa noćnim odvozom otpada”, rekao je v.d. direktora JKP Mediana Ivan Mihajlović.

Građani očekuju da će na taj način izbeći priličnu  buku koju su pravili metalni kontejneri.

“Mi smo ovde blizu baš, kad dolaze kamioni baš je bučno, nadamo se da će biti bolje”, kaže jedna građanka.

350 PLASTIČNIH KONTEJNERA
je v.d. direktora JKP Mediana Ivan Mihajlović.

Iz JKP Mediana kažu da su poklopci drugačije dizajnirani i potpuno eliminišu ili smanjuju širenje neprijatnih mirisa. Aapeluju na Nišlije da čuvaju kontejnere.

“Ovom prilikom apelujem i na građane grada Niša da koriste plastične kontejnere na pravi način. Nažalost, u prethodnom periodu Imali smo par situacija da su neki nesavesni građani odlagali pepeo i žar i došlo je do paljenja nekoliko kontejnera. To je veoma opasno i za životno okolinu a i za bezbednost. Zato, apel od strane JKP Mediana da se kontejneri koriste na pravi način”, rekao je Mihajlović.

Ovim se broj plastičnih kontejnera popeo na 15%. Na teritoriji grada ima nešto manje od 5.000 nadzemnih kontejnera na oko 2.000 lokacija. Metalni kontejneri Koji se uklanjaju odavde biće raspoređeni na druge lokacije.

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com