TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SOS LINIJE DZ NIŠ: VIŠE OD 50 POZIVA DNEVNO(VIDEO)

Na dve SOS linije za psiho-socijalnu pomoć niškog Doma zdravlja svakodnevno se javlja oko 50 građana, kaže direktor ove zdravstvene ustanove Milorad Jerkan. Ističe da se od dana masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu povećao broj poziva pre svega roditelja đaka, učenika i zaposlenih u zdravstvu.

Linije su otvorene su svakog dana od 9 do 20 sati.

Tu rade psiholozi, pedijatrijska služba, psihijatri iz specilijalističkih službi”, kaže direktor Doma zdravlja Niš, Milorad Jerkan. 

Za decu školskog uzrasta otvoreni su telefoni Savetovališta za mlade i oni se mogu javiti na broj 018/503 696, dok deci predškolskog uzrasta podršku pruža Razvojno savetovalište na telefon 018/503 579.

Od dana masovnih ubistava otvorili smo dve linije. Svakodnevno imamo do 50 poziva, a prvih dana je bilo i više jer su roditelji tražili savet šta i kako u naredno mperiodu da rade sa svojom decom.”, objašnjava Jerkan.

Tim psihologa niškog Doma zdravlja do sada je obišao nekoliko osnovnih škola, u planu su i srednje, ističe Jerkan.

Podsetimo, Grad Niš je formirao Savet za bezbednost i posebno telo unutar njega za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama. Pored telefonskih linija niškog Doma zdravlja građanima je dostupan i SOS telefon Sigurne kuće u Nišu – 063/233-85-90.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com