TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Sotirovski: Izgradnja akva parka do kraja godine VIDEO)

Izgradnja Akva park u Niškoj Banji biće završena do kraja godine nakon čega sledi njegovo opremanje, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prilikom obilaska gradilišta. Završeno je oko 70 odsto građevinskih radova – mašinske sale su gotove, izgrađeni su i ofarbani mnogi bazeni, a može se i videti kako će izgledati zatvoreni objekat.

Iako je bilo problema zbog podzemnih voda i drugih sa kojima su se izvođači suočavali, projekat će biti naravno završen do kraja ove godine kako je i planirano. Onda ostaje opremanje, stavljanje posebnih rekvizita koje jedan akva park ima,  ali najvažnije je da će ovo biti jedan od objekata koji će narednih godina obeležiti pre svega Nišku Banju i sam Niš, ističe Sotirovski.

Sotirovski najavljuje da će Direkcija za izgradnju grada uskoro početi da radi veliki parking za 500 vozila.

 Akva park će moći da primi oko tri i po hijade ljudi i najveća je investicija u protekle četiri godine, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Već znači ova investicija. Kao što ste sami mogli da vidite mnogo toga je već urađeno, veliki akva park i moderan akva park sa 10 bazena na 5,4 ha, kaže predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković.

Grad je u akva-park uložio 1,7 milijardi dinara. Planirano je da ovde bude zaposleno oko sto ljudi.

Sotirovski podseća da je grad uspeo u saradnji sa resornim ministarstvom da Niška Banja dobije izlaz na Koridor 10 i da je Niška Banja ušla u sistem vaučera. Cilj je, kaže, da se logistički i kroz građevinske dozvole pomogne i privatnicima koji su kupili hotele da ih završe kako bi Niška Banja vratila stari sjaj.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com