TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SOTIROVSKI: OBILAZNICA PREDUSLOV ZA IZMEŠTANJE PRUGE

Obilaznica oko Niša, čija će izgradnja, kako je predsednik Srbije najavio, početi do 1. juna, za grad je jako važna i preduslov je za izmeštanje pruge iz centra grada, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dodaje da se na taj način se oslobađa prostor u centru grada, biće sprečene i nesreće jer teretni vozovi prolaze i pored Kliničkog centra, Vojne bolnice, mnogih ustanova i škola.

Kako je naveo predsednik, od 1976. godine do 2012. nijedan kilometar pruge u Srbiji nije izgrađen, a rekonstrusan je 31 kilometar. Od 2012. do danas više od 100 kilometara je novoizgrađeno i oko 800 rekonstruisano. Obilaznica oko Niša će nama mnogo značiti. Jako je važno i ulaganje države u železničku infrastrukturu od Niša do Beograda. Dakle, očekuje nas rekonstrukcija pruge koja je građena 1884. godine gde ćemo zahvaljujući brzoj pruzi od Niša do Boegrada moći da stignemo za dva sata i 10 minuta, dodaje Sotirovski.

Napominje da Niš, bez obzira što je železničko čvorište, nije toliko koristi zeleznicu. A sve ovo će, kako kaže, značiti povratak u život.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com