TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne

SPASENE MLADE LISICE PRODAVANE ZA DRESURU LOVAČKIH PASA (VIDEO)

Četiri mladunčeta lisice, koja su završila na oglasu za prodaju na društvenim mrežama, pronađena su i zbrinuta u stacionarnom centru ZOO Planet u Kamenici kod Niša. Lisice su oglasom nuđene lovcima za dresuru lovačkih pasa i nije ih čekala nimalo ružičasta sudbina. Sada su na sigurnom i kada se oporave i malo porastu, biće puštene u prirodu.

U zajedničkoj akciji udruženja ORPAK iz Kruševca i ljubitelja životinja četiri lisice stare tek mesec i po dana spasene su od jezive sudbine koja ih je čekala. Prema saopštenju nadležnih organa, dve su oglasom preko društveniuh mreža prodate za vežbanje pasa za lov i “jamarenje”. Još dve su takođe nuđene lovcima.
Sada su zbrinute u stacionaru ZOO planeta iz Kamenice kod Niša.

Četiri lisice su pronađene i sada su na bezbednom u stacionaru ZOO Planeta. Dve su bile na oglasu, a dve već prodate, a dve su zajedničkom intervencijom PU Kruševac i PU Aleksandrovac pronađene i prebačene kod nas.  – kaže Dušan Stojanović iz udruženja ZOO Planet.

Jedina je nepoznanica koja je vrsta lisice u pitanju. Kako bi se što pre oporavile, nadležni brane svaki kontakt sa lisicama.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com