SPOMENIK NENASILJU: NIŠ DOBIJA JEDINSTVENO OBELEŽJE (VIDEO)

SPOMENIK NENASILJU: NIŠ DOBIJA JEDINSTVENO OBELEŽJE (VIDEO)

Odbornici Skupštine Grada Niša usvojili su predlog članova porodice mladog studenta Medicinskog fakulteta Vuka Stoiljkovića, ubijenog pre osam godina, da u Nišu bude postavljeno spomen obeležje nenasilju. Spomenik će biti postavljen u Parku Svetog Save, finansiraće ga Grad Niš, a biće posvećen svim stradalim od nasilja.

Inicijativu da se podigne spomenik nenasilju u Parku Svetog Save na Bulevaru Nemanjića podneli su članovi porodice mladog studenta Medicinskog fakulteta Vuka Stoiljkovića koji je ubijen pre osam godina. Sednici Skupštine Grada Niša na kojoj je usvojen predlog da Niš dobije spomenik nenasilju prisustvovao je i Vukov deda, Dragan Jovanović.

Podsetimo, Vuk je izboden nožem četiri puta ispred ugostiteljskog objekta na početku Parka Svetog Save, a ubica, takođe student, osuđen je na 12 godina zatvora. Ubistvo studenta potreslo je Niš i danima su održavani protesti da bi se skrenula pažnja na učestalost nasilja među mladima.

Predsedniku Skupštine Grada Niša stigle su i inicijative za podizanje spomenika kralju Milanu, zatim patrijarhu Iriniju i heroju sa Košara, Dejanu Mitiću. Ovi predlozi bi trebalo prvo da budu usvojeni na Gradskom veću kako bi se našli pred odbornicima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com