TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Sportske igre mladih u Nišu: Pruži ruku, ne podmeći nogu

Plamen prijateljstva i Sportske igre mladih i ove godine u Nišu. Ko je najbrži,ko daje najviše koševa, ko najbolje igra fudbal… U nekoliko disciplina,na terenima osnovne škole Dušan Radović, i ovoga puta su se nadmetali đaci 26 osnovnih škola iz Niša

Sport je važan za naše zdravlje, za razvoj. Ja ću se takmičiti u disciplini između dve vatre, kaže jedna devojčica.

Ove godine učestvuje blizu 500 đaka.

Veliko je zadovoljstvo organizovati ovakav skup gde se takmiče ne samo sportisti nego i deca rekreativci koji će se tek baviti sportom. Naš zadatak i cilj je da svako od njih ovaj uđe u salu i da krene da se bavi sportom. Ovde su pre svega da se druže, da nauče kako se ponašaju i u porazi i u pobedi, da pruže ruku prijateljstva i da podrže jedni druge, kaže direktorka SC Čair i koordinator Sportskih igara mladih za Niš Branka Aranđelović.

Ovogodišnji slogan je „Pruži ruku, ne podmeći nogu“, pre svega u cilju da utičemo sve veću pojavu vršnjačkog nasilja, tako što učimo decu fer-pleju, igri, da pronalazimo njihove afinitete, da ih učimo da sport ne mora da bude samo profesionalan, već i rekreativan, ističe Marija Ranđelović, gradska većnica za obrazovanje.

Nakon ovog takmičenja slede reginalno, republičko i međunarodno. Prošle godine na međunarodnom takmičenju u Splitu učestvovalo je 17 – oro dece iz Niša i svi su se vratili sa medaljama.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com