TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne VESTI

SRBI NAPUŠTAJU KOSOVSKE INSTITUCIJE (VIDEO)

Zbog poslednjih poteza Prištine, Srbi sa Kosova i Metohije odlučili su da napuste institucije.

Simbolično, grupa policajaca sa severa je na konferenciji za novinare u Zvečanu skinula uniforme.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da su predstavnici Srba sa severa KiM odlučili da napuste sve političke institucije, skupštinu, vladu, četiri opštine na severu KiM, pravosuđe, policiju na severu KiM i sve administrativno osoblje na severu KiM dok Priština ne počne da poštuje medunarodno javno pravo i briselske sporazume, odnosno dok ne povuče odluku o preregistraciji tablica i ne formira ZSO.


“Mi Srbi sa KiM ne pretimo nikome već se trudimo da sacuvamo mir i stabilnost i ostanemo i pravo na dostojanstven ostanak na svojm ognjištima, zato zahtevamo da Priština odmah počne da poštuje međunarodno pravo i sve sporazume zaključen u dijalogu, kako je garnatovala i sama EU. I zato ja podnosim ostavku na mestu ministra u kosovskoj vladi”, rekao je Goran Rakić predsednik Srpske liste. 

 

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da svi poslanici podnose neopozivu ostavku.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović je rekao da gradonačelnici opšitna sa severa – Severne Mitrovice, četiri opštine neopozivo podnose ostavke na mesto gradonačelnika zajedno sa predsedavajućim skupština i odbornicima, što će biti verifikovano sutra po hitnom postupku na sednicama koje će održati u njihovim opštinama.

Šef reginalne operative u policiji za Sever kapetan Aleksandar Filipović je rekao:

 

“Braćo i sestre, doneli smo zajedničku odluku da podnesemo ostavku u kosovskoj policiji i stanemo uz svoj narod – dosta je bilo”, nakon čega su svi komandiri i policijski rukovodioci pred kamerama skinuli svoje uniforme.

https://youtu.be/SMtljTus1RU

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com