TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne

SRBI SA SEVERA KIM DAJU OSTAVKE U SUDU U SEVERNOJ MITROVICI (VIDEO)

Srbi sa severa KiM nastavili su povlačenje iz kosovskih institucija i od jutros podnose ostavke i u Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Obezbeđenje suda nije dozvolilo predstavnicima medija da priđu bliže zgradi, ali je na licu mesta potvrđeno Tanjugu da se od jutros podnose ostavke i u toj instituciji.

Niko nije želeo tim povodom da se obrati medijima.

Srbi sa severa KiM su se povukli iz kosovske policije nakon što su u subotu politički predstavnici Srba i Srpske liste doneli odluku da se povuku iz svih kosovskih institucija zbog ozbiljnog kršenja Briselskog sporazuma.

 

/FOTO: Arhiva, Kosovska Mitrovica/

SRPSKI POLICAJCI SA SEVERA KIM RAZDUŽUJU OPREMU

Srpski policajci iz sve četiri opštine sa severa KiM koji su podneli ostavke, od jutros dolaze u stanicu policije u Kosovskoj Mitrovici kako bi razdužili opremu i naoružanje.

Oni pojedinačno ili u manjim grupama ulaze u zgradu policije.

Zbog najnovijih jednostranih poteza Prištine, više od 300 srpskih policajaca juče je napustilo kosovsku policiju, tako što su uručili otkaze i razdužili uniforme.

To su zatim učinili i srpski policajci na prelazima Jarinje i Brnjak kao i Srbi iz Stanice za kontrolu i nadzor Leposavić koja se nalazi uz granični prelaz Jarinje.

Srbi sa severa KiM su se povukli iz kosovske policije nakon što su u subotu u Zvečanu politički predstavnici Srba i Srpske liste doneli odluku da se povuku iz svih kosovskih institucija na severu pokrajine zbog grubog kršenja Briselskog sporazuma.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com