TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Sport Udarne VESTI

SRBIJA SLAVI OLIMPIJCE! TVRĐAVSKI MOST U BOJI SRPSKE ZASTAVE, PRIJEM KOD PREDSEDNIKA SRBIJE (VIDEO)

Tvrđavski most u čast olimpijaca u bojama srpske zastave

 Niš uspeh naših sportista pozdravlja tako što je novi Tvrđavski most u bojama srpske zastave.

Olimpijski tim Srbije sa Igara u Tokiju vratio se sa devet osvojenih medalja – tri zlate, jednom srebnom i pet bronzanih, čime je odboren dosadašnji rekord od osam sa prethodnih Igara u Rio de Žaneiru.

Za ceo tim Srbije na platou Skupštine grada Beograda organizovan je svečani doček.

Pre nego što su izašli pred Beograđane, srpski olimpijski tim je primio predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić im se zahvalio na velikom uspehu koji su postigli osvojivši devet medalja i na radosti koju su doneli građanima i najavio i povećanje novčanih nagrada za osvojene medalje.

Vučić se našalio na početku obraćanja, rekavši da će biti kratak, jer zna da im je dolazak u zgradu Predsedništva “proputovanje” do balkona Starog dvora, gde im je priređen doček.

“Hvala vam na ogromnoj radosti koju ste nam priuštili. Ne znam da li bih se pre zahvaljivao vašim porodicama, vama na ogromnom trudu, neverovatnom vremenu koje ste odvojili da biste branili boje naše zemlje, doneli radost građanima…”, rekao je Vučić.

Vučić je primetio da su Olimpijske igre posebno takmičenje, ne samo pojedinaca i kolektiva, ne samo pokazivanje zajedništva i kvaliteta u sportu, već takmičanje nacija, koje se od one stare poslovice – da je važno učestvovati, pretvorilo u brojanje medalja.

Kako je rekao, pre osam godina, u širem regionu Zapadnog Balkana, Srbija je bila peta u broju osvojenih medalja, a danas je druga, odmah do Mađarske, koja je, kaže, to zaslužila, osvojivši 20 medalja.

“Verujem da ćemo povećati nagrade na 100.000 evra za zlato, 90.000 za srebro i 80.000 za bronzu, čime ćemo se značajno približiti Italijanima“, objasnio je on.

Vučić se posebno zahvalio “sedmorici veličanstvenih“ iz vaterpolo reprezentacije, izrazivši nadu da neće svi otići iz nacionalne selekcije.

„Hvala svima na na medaljama, ali i onima koji nisu doneli medalje, ali su se borili. Gledaćete sada sa nekih drugih mesta, od stručnog štaba, Olimpijskog komiteta, državnih funkcija, ali verujem da ćete pomoći da gradimo šampione“, rekao je on.

Istakao je da će država uraditi sve što može da na narednim Olimpijskim igrama u Parizu i Los Anđelesu dođemo do dvocifrenog broja medalja.

Sa bilansom medalja 3-1-5, Srbija je zauzela 28. mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Mandić: Opravdali poverenje, sad je vreme za slavlje

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić u ime svih olimpijaca zahvalila se na podršci i istakla da je tim Srbije sa devet medalja opravdao poverenje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Veća cast nije mogla da mi pripadne a to je da se obratim u ime ovog šampionskog tima. Za mene su ove Igre bile posebne po mnogo čemu, ali ono što je ostavilo najveći utisak na mene jeste emocija koju sam osetila, požrtvovanost svakog olimpijca. Hvala vam na požrtovanosti, hrabrosti, borbenosti, hvala na suzama kojih je bilo. Hvala na podršci koju sam osetila u našem kolektivu”, rekla je Mandić na prijemu u Predsedništvu Srbije.

Dvostruka olimpijska šampionka imala je poruku i za mlade naraštaje.

“Negde sam prčitala ovih dana da ”Srbija plače što je kraj, a oni se smeju jer je bilo veličanstveno”. Ja mogu da kažem da jeste bilo veličanstveno. Zauvek ću biti ponosna što sam deo ovog tima i što sam doživela tu emociji sa njima. Sada je red na mlađima da pokažunod čega su satkani, da sa ponosnom nose grb Srbije, kao što smo mi nosili. Hvala svakm treneru, član sttručnog i medicinskog tima koji su deo ovog uspeha”, rekla je ona.

Mandić se zahvalila državi, Olimpijskom komitetu, Ministvarstvu sporta na podršci i poverenju.

“Mislim da smo sa ovih devet medalja opravdali poverenje, a sada je red da proslavimo ovaj rezultat. Živela Srbija”, poručila je Mandić.

Strelac Damir Mikec, osvajač olimpijskog srebra, uručio je predsedniku Vučiću maskotu Olimpijskih igara sa potpisima olimpijaca.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com