четвртак, јун 13

HELIKOPTERSKA JEDINICA MUP-A SRBIJE NA EVIJI BACILA 35 t VODE

0
8

AP Photo/Petros Karadjias)

Tim Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je po specijalnom naređenju presednika republike Aleksandra Vučića odleteo na grčko ostrvo Eviju, ne bi li pomogao grčkim vatrogascima u borbi protiv vatrene stihije, bez prekida je angažovan u gašenju požara

Naši helikopteri dobili su zadatak da pomažu u severnom delu ostrva. Za kratko vreme, oni su imali 30 naleta prilikom kojih je izbačeno oko 35 tona vode. Podsetimo, helikopteri su se pridružili odredu od 37 vatrogasaca koji su angažovani na gašenju šumskih požara na Eviji. Iako su kratko na ostrvu oni su već stekli simpatije grčkih medija koji ne mogu da nahvale njihovu hrabrost.

STANJE SA POŽARIMA NA SEVERU EVIJE I DALJE TEŠKO

AP Photo/Michael Varaklas

Stanje sa požarima na severu grčkog ostrva Evija i dalje je teško i trenutno se vodi borba da bi se sprečilo da vatra dopre do gradova Edipsos i Istiea.

Stanovnici ostrva Evija na smenu stražare i rešeni su da ostanu u svojim domovima kako bi pokušali da ih spasu od silnih požara koji su zahvatili ovo grčko ostrvo, uprkos tome što ih vlasti pozivaju da se evakuišu.

Naši turisti su evakuisani iz Evije I na bezbednom su, a iz YUTA-e kažu da faktički neće biti povratka novca, jer je svima ponuđen I obezbeđen alternativni smeštaj u nekom drugom letovalištu.

Očekuje se da grčka vlada najavi danas hitne mere pomoći onima koji su izgubili kuće i drugu imovinu.

Vatrogasci očekuju jačanje vetrova danas popodne, što bi moglo da izazove još požara na ovom drugom najvećem grčkom ostrvu gde vatra gori već osmi dan, a i drugi požari na Peloponezu takođe bi mogli ponovo da se pokrenu.


Leave a reply