TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SRPSKI VATROGASCI SE VRATILI IZ GRČKE, U NIŠU IH DOČEKAO MINISTAR GAŠIĆ (VIDEO)

Srpski vatrogasci, koji su u okolini Volosa pomagali Grčkoj da se izbori sa požarima, završili su svoju misiju i vratili se u Srbiju. Vođa vatrogasno-spasilačkog tima Davor Vidović zahvalio se na izuzetnoj saradnji grčkim spasilačkim službama, rukovodstvu Sektora za vanredne situacije i svim kolegama koje su iz Srbije pružale neverovatnu logističku i moralnu podršku  a sve u cilju njihove bezbednosti.

“Najviše smo ponosni na intervenciju gašenja požara u kojoj smo uspeli da spasemo naselje Nea Anhijalos, zajedno sa grčkim kolegama dobrovoljcima i meštanima postavili smo jaku odbranu protiv izuzetno opasnog požara koji se širio ka ovom naselju. Tom prilikom uspeli smo da spasimo najmanje 40 kuća”, kaže Vidović. 

U Nišu ih je dočekao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

“Opravdavate svako ulaganje u vaše znanje i veštine, u opremu koju koristite, u vaše uslove za rad. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Srbija nastaviće da ulaže i dalje u dodatnu opremu, a obučavaćemo još više vatrogasaca-spasilaca za delovanje specijalističkih timova u svim vanrednim situacijama”, naveo je ministar Gašić.

Vatrogasno-spasilački tim Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova sastavljen je od 36 vatrogasaca-spasilaca i 14 vatrogasnih vozila. Iz Niša su u Grčkoj bila četiri vatrogasca, a u spasilačkom timu su i vatrogasci iz Novog Sada, Pančeva, Jagodine, Kragujevca, Beograda i dva člana medicinskog tima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com