TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ŠTA AKO NE MOŽETE NA VEĆ PLAĆENO PUTOVANJE?

First minit ponude za letovanja uveliko traju, popusti se kreću između 10 i 15 odsto, ali uplata turističkog aranžmana mesecima unapred nosi sa sobom i određeni rizik jer niko ne može predvideti šta se može dogoditi za pet ili šest mesci. Savet je da se putnici raspitaju o osiguranju od otkaza putovanja jer im to omogućava da povrate uplaćeni novac, kaže direktor Jute Alesandar Seničić.

Preporuka je da putnici uplate osiguranje od otkaza putovanja jer ako se razbolite ili vam ne daj bože umre neko u porodici pa morate da otkažete put onda od osiguravajuće kuće naplatite ceo iznos. to moram da napomenem obzirom na to da se dešavaju problemi kada iskrsne nešto što je neplanirano jer nije posao zaista turističke agencije da snosi rizik i troškove. Postoje osiguravajuće kuće za rizik koje imaju proizvode koji mogu da na najbolji mogući način da zaštite rizične situacije kada je u pitanju otkaz aranžmana, dodaje Seničić.

Ovo osiguranje košta od dva do pet odsto cene aranžmana, ali ga za razliku od mnogih evropskih zemalja u Srbiji koristi samo oko pet posto putnika.

Čini mi se da i dalje razmišljamo: Neće to nama da se desi. U Evropi turisti prvo uplaćuju osiguranje od otkaza putovanja, pa tek onda aranžman i na taj način se najbolje štite, ističe Seničić.

Seničić napominje da na ovaj način štitimo svoje interese i svoj novac u dogovoruu sa osiguravajućim društvom i to bez opterećenja turističke agencije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com