TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ŠTA ČEKA UGOSTITELJE? (VIDEO)

Kako bi se pronašlo rešenje na koji način da se pomogne ugostiteljima, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovaraće sa predstavnicima vlasnika objekata uslužnih delatnosti. Najavila je i da će se uvesti i red kada je u pitanju zauzimanje javnog prostora sa zimskim baštama, kojih ima najviše na području Opštine Medijana.

Sotirovski je dodala da je vreme da se uvede red u poštovanje zauzimanja prostora za zimske bašte naročito na području Opštine Medijana.

Pojedini ugostitelji su zauzeli javni prostor a ništa nisu platili čime su oštetili gradski budžet, istakla je gradonačelnica Niša.

Odluku o zauzeću javnih površina treba menjati kako bi se tačno definisalo šta su letnje a šta zimske bašte, rekao je većnik Miroslav Đokić.

Postoje primeri da su pojedinci zimske bašte koristili i u predmetu ozakonjenja. Pred nama je kompletna revizija odluke, rekao je Đokić.

Đokić je dodao da Grad Niš popisuje javnu imovinu na osnovu geografsko informacionog sistema.

U okviru ovog projekta procenjuje se i vrednost gradskih lokala kako bi se u budućnosti znalo koji lokali mogu da se izdaju odnosno za šta mogu sve da se koriste.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com