TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

ŠTA REBALANS BUDŽETA DONOSI PALILULI?

Odbornici Skupštine Gradske opštine Palilula dali su zeleno svetlo na rebalans budžeta, a dato je i prethodno mišljenja na nacrt predloga Plana detaljne regulacije mešovite namene u zoni Nišave i starog Vulkana. Obim budžeta menja se za desetak miliona dinara, kaže predsednik ove Opštine Bratislav Vučković i dodaje da je u planu uređenje međublokovskog prostora i dečijih mobilijara.

Vučković kaže da izgradnja grada ne sme da čeka i napominje da je mnogo toga urađeno u prethodnom periodu, ali da Palilulu čeka još mnogo posla.

Da li su meštani Vlasa, Vukmanova, Berbatova ikada očekivali da će dobiti vodu? Oni je dobijaju sada.  Da li su meštani Gabrovca, bez obzira na sve ove političke i ili ne znam kakve marketinške stvari, nezadovoljstva i tako dalje, očekivali da će dobiti kanalizacionu mrežu. To mi daje za pravo da budem više zadovoljan nego nezadovoljan onim što smo trebali još da uradimo. Ne kažem da je sve urađeno besprekorno, ali ogromna saradnja sa pre svega sa međunarodnim organizacijama donela nam je da mnogo novca uštedimo kako gradu, tako i opštinskom budžetu, kaže Vučković.

Dodaje da je u prethodnom periodu realizovan IPA projekat sa bugarskom opštinom Pirdob vredan preko 100 hiljada evra, sarađuje se sa švajcarskom vladom i nevladinim sektorom što je donelo mnoge donacije. Tu su, kako kaže, i sportske manifestacije, a biće pokrenuta i prva međiškolska Palilulska liga. Vučković Palilulu vidi kao značajni potencijal grada Niša za industrijske zone, stambeno poslovni kompleks i za izgradnju sporstko rekreativnih terena.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com