TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

ŠTA SU RUSI GAĐALI U ODESI? KO SU UHAPŠENI RUSKI ŠPIJUNI U KIJEVU?

Sto osamnaesti dan rata u Ukrajini. Ukrajina je uhapsila jednog visokog vladinog zvaničnika i jednog, kako je rečeno, “poslovnog lidera” za koje se sumnja da su deo navodne ruske špijunske mreže, saopštila je ukrajinska Služba bezbednosti. Služba bezbednosti nije imenovala dvojicu osumnjičenih, ali ih je identifikovala kao visokog zvaničnika u Sekretarijatu Kabineta ministara i šefa odeljenja u Privrednoj komori, prenosi agencija Rojters. Rusija je, koristeći visokoprecizne rakete “oniks”, uništila hangare u kojem su bile bespilotne letelice “bajraktar” u blizini Odese, a kao odgovor na napad ukrajinskih snaga na naftne platforme u Crnom moru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski novinar Dmitrij Muratov, jedan od prošlogodišnjih dobitnika Nobelove nagrade za mir, prodao je svoju medalju za 103,5 miliona dolara na jučerašnjoj aukciji. On je najavio da će novac iskoristiti kako bi pomogao raseljenoj deci u Ukrajini.

Naime, sav novac od nagrade otići će u fond Unicefa koji će ga iskoristiti u tu svrhu, saopštila je aukcijska kuća.

Britanska vojna obaveštajna služba objavila je da su ukrajinske snage prošle nedelje imale prvu uspešnu upotrebu protivbrodskih raketa “harpun”, koje je donirao Zapad.

Najmanje sedam osoba se i dalje vodi kao nestalo, nakon ukrajinskog napada na platforme za bušenje kompanije za naftu i gas “Čornomornjeftegaz” u Crnom moru kod Odese, rekao je za Tas izvor iz službe za vanredne situacije na Krimu.

Tri osobe su u jučerašnjem napadu zadobile povrede i one su hospitalizovane, dok se sedmoro i dalje vode kao nestali, saopštio je ovaj izvor.

Sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev rekao je da će litvanska blokada tranzita robe od centralne Rusije do njene enklave Kalinjingrada naići na odgovor Moskve. Istakao je da će te kontramere imati ozbiljan negativan uticaj na litvansku populaciju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com