TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo PITAMO ZA VAS PITAMO ZA VAS INFORMATIVA PROJEKTI 2020 Udarne

ŠTAB ODLUČIO: KATANAC NEDELJU DANA ZBOG NEPOŠTOVANJA MERA (VIDEO)

Štab za vanredne situacije Grada Niša

Nakon upozorenja, stigle su i prve kazne – jedan niški kafić je, odlukom Štaba za vanredne situacije, zatvoren na nedelju dana zbog nepoštovanja mera za suzbijanje epidemije korona virusa. To je direktan rezultat kontrola Komunalne milicije i inspektora. Biće podneta i 31 prekršajna prijava protiv pravnih lica koja nisu poštovala mere.

Sinoć je evidentirano da se u jednom ugostiteljskom objektu flagrantno krše mere koje je propisao Gradski štab i ujedno mere Vlade Srbije i prema tom objektu će biti izrečena mera privremene zabrane rada na period od sedam dana” – rekao je nakon sednice Štaba zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur.

 

Banđur kaže da su svi imali dovoljno vremena da se upoznaju sa naloženim merama.

Koordinator Štaba Žarko Ranković  ocenjuje da se situacija u gradu polako stabilizuje, ali da je rano za opuštanje.

“Poslednja tri četiri dana se broj novih pacijenata koji se javljaju kovid ambulantama smanjuje”, rekao je Ranković.

Štab je obavezao sve zdravstvene ustanove i Institut za javno zdravlje da blagovremeno i svakodnevno dostavljaju podatke medijima u vezi sa radom njihovih ustanova u segmentu koji se tiče korona virusa.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com