STIŽU NOVI ”ORLOVI” (VIDEO)

STIŽU NOVI ”ORLOVI” (VIDEO)

Hoćemo li se u budućnosti dičiti nekim novim Živkovićem, Radonjićem i Ilićem na svetskoj fudbalskoj smotri? Odgovor na ovo pitanje potražili smo na stadionu ”Čair” gde su mališani rođeni 2009. i 2010. godine, Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije i Fudbalskog saveza Beograda odmerili snage. A samo najbolji dobiće šansu da se izbore za dres reprezentacije.

Dok „Orlovi“ biju svoje mundijalske bitke u Kataru neki budući reprezentativci sa juga i iz Beograda odmerili su snage u selektivnim mečevima generacije 2009. i 2010. FS Beograda i FS RIS-a. Mališani puni utisaka, a rezultat u drugom planu.

Igor Matić

– Danas igraju FS Beograd i FS Ris, sutra Zapadna Srbija protiv Vojvodine, i ovo je dobar način da vidimo sve dečake i odaberemo najbolje za našu školu fudbala, a kasnije i za neku reprezentativnu selekciju – kaže Igor Matić, koordinator mlađih selekcija FSS.

 

 

 


Ovakve provere najbolji su način da se odaberu budući reprezentativci. Kvalitet igre je sličan, ali infrastruktura je ono što pravi razliku između jugoistoka i Beograda.

Milan Antić


– Ja na svim sastancima ističem Kruševac i Rasinski okrug kako pozitivan primer kako treba ulagati u sportsku infrastrukturu – kaže regionalni instruktor FS RIS, Milan Antić.

 

 

 

 


Podsetimo, prvi selektivni mečevi za selekciju RIS-a u ovom godištu odigrani su u oktobru gde su učestvovali svi regionalni savezi. A od najboljih je napravaljena reprezentacija RIS-a koja je odmerila snage sa vršnjacima iz Beograda.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com