TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika VESTI

SUBOTICA: DECA “IGRALA” TIK-TOK IGRU, A UČENIK OSTAO BEZ SLEZINE?

DISCIPLINSKI POSTUPAK ZA VRŠNJAČKO NASILJE U ŠKOLI

Dečak iz Subotice kojem je, nakon što su ga u školi napali vršnjaci, odstranjena slezina, u stabilnom je stanju, lekari i dalje prate njegovo stanje i odlučiće o daljem toku lečenja, prenose mediji.

Direktor Osnovne škole “Sonja Marinković” u Subotici Pajica Bašić rekao je da su u razgovoru sa decom koja su učestvovala u tom incidentu i njihovim roditeljima saznali šta se dogodilo tog dana.

“Oni tvrde da nisu imali sukobe među sobom, ali ono što je interesantno, prilikom prvog razgovora sa decom, oni su to nama predstavili kao igru koja je prisutna na Tik-toku, gde se učenik obara i on pada. Nisu to shvatili kao nešto ozbiljno. Međutim, posle događaja koji je sledio i posle onoga što su videli, shvatili su kakvu su grešku napravili i u prisustvu roditelja, svaki od učenika je shvatio o čemu se radi”, rekao je Bašić zan RTS.

Dodao je da su deca tek posle ovakvog događaja shvatila da to nije igra i da će danas biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji su učestvovali u incidentu.

Na pitanje mogu li učenici biti isključeni iz škole, Bašić je naveo da im može biti izrečeni ukor direktora i nastavničkog veća, da ocene iz vladanja budu smanjene na 2 ili na 1, a da u dogovoru sa drugom školom može da se izvrši prebacivanje učenika, ukoliko se proceni da je to najbolje rešenje.

Direktor škole je, na pitanje da li je škola zataškavala nasilje, kao što tvrdi otac povređenog dečaka, naveo da je škola otvorena za razgovor sa roditeljima i da nikad ni jednom roditelju nije uskraćeno pravo da dođe i razgovara, ukoliko ima problem.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com