среда, јул 17

SUĐENJE DŽONIĆU: SVEDOČILI POLICAJCI(VIDEO)

0
51

Sudsko veće odbilo je predlog za ukidanje pritvora Goranu Džoniću nakon što je u Višem sudu u Nišu njemu nastavljeno suđenje za ubistvo tročlane porodice Đokić septrembra 2021. godine. Iskaze su dali policijski službenici koji su učestvovali u pretresima porodične kuće Džonića i kuće u izgradnji njegovog sina.

Svi svedoci su potvrdili svoje iskaze koji su dali tokom istrage. Sledeće ročište zakazano je za 19. maj.

Saslušanjem tri policajca iz Niša i Aleksinca koji su učestvovali u istrazi zločina u Moravcu nastavljeno je suđenje penzionisanom vatrogascu Goranu Džoniću, koji je optužen za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca.

Advokat Zoran Vitković koji zastupa sestre, oca i brata ubijene Gordane Đokić rekao je da se ubuduće svedoci neće saslušavati lično već će se čitati njihovi iskazi jer se na ovom ročištu nisu pojavila dva policajca.

Zoran Vitković, advokat oštećenih

Oni su potvrdili svoje iskaze date tokom istrage. Na pretresu, uz saglasnost svih stranaka, odlučeno je da će se ubuduće pročitati iskazi svedoka. Dakle, neće se saslušavati lično. Jedino je usvojen zahtev kako odbrane tako i tužilaštva da se neposredno sasluša svedok, majstor od koga je optuženi zahtevao alat radi nekih svojh radova. Ovde će se uvidom utvrdili da se ne radi ni o kakvoj bezazlenoj cevi, već o cevi pištolja na kojoj je napravljen navoj na koji bi mogao da se prikači prigušivač.”, rekao je Vitković. 

Džonićevi zastupnici zatražili su ukidanje pritvora Džoniću i zamenu blažom merom, čemu se tužilaštvo usprotivilo. Sudsko veće odbilo je taj predlog.

Okrivljeni Goran Džonić se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv, a na glavnom pretresu je detaljno obrazložio zbog čega ne prihvata optužnicu za trostruko ubistvo. On se pored toga tereti i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Za sve to mu preti kazna doživotnog zatvora.

Sledeće ročište zakazno je za 19. maj kada su pozvani veštaci balističar i neuropsihijatrijar, kao i majstor od koga je Džonić tražio pomoć u pravljenju navoja za koji se sumnja da je navoj za prigušivač. Zbog toga je traženo da se na sledećem ročištu donese i pištolj, kako bi ga pogledali balističar i majstor.


Leave a reply