TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SURVAO SE KAMION NA PUTU KOPAONIK-RAŠKA, POVREĐENOG IZVLAČILI IZ 30 METERA DUBOKE PROVALIJE(VIDEO)

U zajedničkoj akciji sa vatrogascima iz stanice Kopaonik, policijom i lekarima iz Trauma centra i hitne pomoći iz Raške, spasioci Gorske službe spasavanja koji dežuraju na Kopaoniku pomagali su da se izvuče povređeni čovek iz provalije duboke 30 metara.

FOTO TANJUG/ GSS/bs

Kako je saopštila GSS, poziv za pomoć primila je sinoć oko 21.30, a cela akcija spasavanja trajala je nesto manje od tri sata.

Povređeni je zbrinut, pružena mu je prva pomoć, a zatim je, zajedničkim naporima vatrogasaca, spasilaca GSS-a i policije, izvučen iz jame i predat Hitnoj pomoći. Prema poslednjim informacijama kojima raspolaže GSS, on nije životno ugrožen. Prethodno je Tanjugu u GSS Kopaonik rečeno da se sinoć na putu Kopaonik – Raška kod Vikend naselja kamion survao niz liticu i završio u provaliji dubokoj 30 metara.

Kamion-mikser sleteo je sa puta, a spasioci iz GSS, kao i vatrogasci iz stanice Kopaonik odmah su krenuli na mesto nesreće. Spasioci su uspeli da se spuste do mesta gde se kamion zaustavio, a vatrogasci su isekli potpuno smrskanu kabinu kamiona i izvukli teško povređenog vozača srednjih godina kome su pripadnici GSS na licu mesta ukazali prvu pomoć.

Gorska služba spasavanja aktivno dežura na Kopaoniku u toku cele letnje sezone.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com