TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Udarne VESTI

SUTRA POČINJE 4. “TEATAR NA RASKRŠĆU”(VIDEO)

Pred niškom  publikom je 4. Festival “Teatar na raskršću” . Od ponedeljka 04. septembra do nedelje 10. biće odigrano 7 predstava od kojih 6 u takmičarskom delu. U susret novoj pozorišnoj sezoni, uz završetak radova na maloj sceni do kraja godine, prvi čovek niškog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović najvljuje i renoviranje stare zgrade i velike scene. Novac stiže iz rebalansa gradskog budžeta I resornog ministarstva.

Za ljubitelje pozorišne umetnosti 4. “Teatar na raskršću” donosi uglavnom klasike.

Po ponedeljka 4.septembra na velikoj sceni niškog Narodnog pozorišta kolege iz regiona I 6 predstava u takmičarskom delu: Šekspirov MAGBET, Molijerov ŠKRTAC, kao i NOĆNA FRAJLA, GOSPOĐICA, POKOJNIK I  LEPA VIDA.

I ove godine organizovan je i prateći program.

POZORIŠTE OČEKUJE REKONKSTUKCIJU

Milovanović nagoveštava da će se možda neki naredni “Teatar na raskršću” igrati u boljim uslovima jer je obećana rekonkstrucija pozorišta.

“Pre nekoliko dana dobili smo uveravanja od gradonačelnice i ljudi iz Gradskog veća da će ovim rebalansom da se obezbedi novac i da se završi projekat za renoviranje stare zgrade i velike scene Narodnog pozorišta Niš.”

 

KOŠTANA ZA NAREDNI ROĐENDAN POZORIŠTA

Paralelno, glumci niškog Narodnog rade na nekoliko premijera. Jedna od važnih je I “Koštana”

“Ako sve bude u redu imaćemo 11.marta sledeće godine, na Dan Narodnog pozorišta Niš premijeru “Koštane”. To je koprodukcija: Narodno pozorište Leskovac, Narodno pozorište Niš a verujem da će da nam se pridruži i Pozorište Timočke krajine iz Zaječara. ” najavljuje Milosavljević.

 

A nišlije na ovogodišnjem “Tetaru na raskršću” dva puta igraju pred svojom publikom.  U sredu, u takmičarskom delu izvode Noćnu frajlu, a u čast pobednika festivala deo su koprodukcije sa kolegama iz Podgorice I Bara u predstavi “Dekameron”.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com