TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo Udarne

SVE ZATVORENO ZA VIKEND! ONLAJN NASTAVA I ZA STARIJE OSNOVCE (VIDEO)

Tokom vikenda biće sve zatvoreno izuzev prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi, kao što je bilo prethodnog vikenda, a sve manifestacije su suspendovane, rekao je nakon sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Nastavlja se onlajn nastava za srednje škole, ali će od ponedeljka na onlajn nastavu preći i stariji razredi osnovnih škola. Učenici 1- 4. razreda nastaviće nastavu kao do sada.

“Po analizi medicinskog dela Kriznog štaba, situacija je vanredna. Imamo blago povećanje broja zaraženih, ali po prognozama taj broj će rasti. Ipak, nema ogromnog skoka čega se svi plašimo, a to može da se zahvali vakcinaciji I građanima koji poštuju mere” – rekao je pokrajinski sekretar.

U ovom trenutku revakcinisano je skoro 700.000 građana Srbije a million i 800.000 je ukupno upotrebljenih doza.

Otvaraju se novi punktovi za vakcinaciju.

Dogovoreno je da se omogući što većem broju građana da se vakciniše. U sklopu mera je najvažnija kampanja, odnosno poziv svim građanima da se vakcinišu, rekao je Gojković.

“Nije tajna da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da se sve zatvori na 14 pa i 20 dana, ali za sada je odluka ovakva. U ponedeljak ćemo iznova razmotriti situaciju” – kaže Gojković.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com