TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

SVEČANI DOČEK SRPSKIH SPASILACA (VIDEO)

U Palati Srbija organizovan je svečani doček vatrogasaca-spasilaca koji su dali pun doprinos u akcijama potrage za preživelima i spasavanju stanovništva ugroženog katastrofalnim zemljotresom koji je pogodio Tursku.

Specijalističke ekipe dočekane su vodenim topovima, u znak počasti za požrtvovan i nesebičan zadatak koji su obavili.

dočekani su vodenim topovima

Dočekao ih je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, porodice, kolege…

 

Prvi specijalistički timovi krenuli su za Tursku 6. februara nakon razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

 

 

 

 

Ogromno interesovanje medija

Za doček srpskih specijalističkih timova vlada veliko interesovanje medija iz cele zemlje – nezvanično, tu je čak pedesetak medijskih ekipa.
U misiji u Turskoj bio je i spasilački pas Zigi

 

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 pripadnika, spasilačkim psom Zigijem, kompletnom opremom i devet vatrogasnih vozila tokom osam dana angažovanja dali su svoj maksimum u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina i pomoći turskom stanovništvu.

Tokom svog angažovanja, srpski spasilački timovi spasili su tri lica, jednu 17-godišnju devojku nakon 108 sati pronašao je i izvukao iz ruševina naš tim kao i dva lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja. Nažalost, pripadnici Specijalističkog tima pronašli su i tela 23 lica.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com