TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Sport Udarne

SVETSKI PRVACI KUGLANJA NA PRIPREMAMA U NIŠU

Muška i ženska kuglaška reprezentacija Srbije u Nišu se spremaju za Svetsko prvenstvo u Slovačkoj maja ove godine. Selektor muške reprezentacije Vilmoš Zavarko, inače najbolji kuglaš sveta, kaže da SC “Čair” jedini ima kuglanu svetskog ranga. Očekuje da igrači postignu najbolje rezultate.

 

SRPSKI KUGLAŠI U NOVOJ NIŠKOJ KUGLANI 

Najbolji srpski kuglaši u Nišu se spremaju za Svetsko prvenstvu u Slovačkoj, koje se održava maja meseca. Niška kuglana ima najbolje uslove za treniranje za takmičenja svetskog ranga, rekao je za Zonu plus najbolji kuglaš sveta i selektor muške reprezentacije Vilmoš Zavarko.

U pripremnom periodu smo u Nišu jer kuglana ima iste uslove kao na svetskom takmičenju, a uz to imamo i bazen, fitnes centar i da ćemo do petka završiti pripreme u Nišu.”

Srpski kuglaši su do sada bili šest puta šampioni sveta. Prošle godine smo bili treći u Varaždinu, tako das u naši ciljevi da se opet vratimo na vrh. Imamo novog igrača Uroša Ramića u koga oplažemo nade da sledeće godine budemo u dobrom ekipnom sastavu za svetsko prvenstvo”, kaže Zavarko. 

Višestruki svetski šampion Vilmoš Zavarko kaže da najviše talenata u kuglanju dolazi sa severa. I sam je rodom iz Bečeja, ali kako ističe, nova niška kuglana može da iznedri nove prvake sveta. Nema dovoljno mladih koji žele da se bave ovim sportom, ali žene postižu sve bolje rezultate, kaže dosadašnji selektor muške seniorske, a sada ženske reprezntacije Srbije Vojko Pavlović .

Nadam se da će sada sa novom kuglanom biti više dece, na kampovima našim je bilo dosta dece, ali ovo će svakako uticati na razvoj kuglanja”, kaže Vojko Pavlović.

U Srbiji postoji 27 ženskih i 70 muških ekipa. Selektori ističu da je najbolje da deca krenu sa kuglanjem sa 12 godina.

Inače, najbolji srpski kuglaši i kuglašice će na završne pripreme ići u Apatin, posle čega ih očekuje Svetsko prvenstvo u Slovačkoj, a onda slede pripreme u Italiji za svetski kup.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com