TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura Udarne VESTI

“TANGO ONLAJN” ZA 40 GODINA UMETNIČKOG RADA IVANE NEDOVIĆ

Premijerom predstave “Tango onlajn”, niška glumica Ivana Nedović obeležava 40 godina umetničkog rada. Režiju i tekst potpisuje Miroljub Nedović, koji je predstavu nazvao monodramom sa puno lica.

Premijera je zakazana za 20. april na maloj sceni Narodnog pozorišta u Nišu.

Ivana Nedović

Četiri decenije na daskama koje život znače niška glumica Ivana Nedović obeležiće – radno, premijerom predstave “Tango onlajn”. Još jedna u nizu zahtevnih predstava. Kako sama kaže, neobična i originalna monodrama.

“Bitna mi je svaka predstava, a ova naročito zato što je monodrama. Tus u moji saigrači, moje kolege, njih 12 koji su mi pomogli da realizujem ovu priču, tako što se oni tonski javljaju zato što sam ja sa njima onlajn, zato se i zove “Tango onlajn”. Sa njima strasno plešem. Tehnički je zahtevno jer praktično igrate na snimak, na matricu”, rekla je glumica.

Kada pogleda četiri decenije unazad, kaže – zadovoljna je

“Generalno, kada se osvrnem ako baš svodimo neki bilans, mogu da budem zadovoljna jer me je bilo.  Ako ništa drugo, kada je bila “oseka” u Narodnom, ja sam radila “Off teatar” sa Miroljubom Nedovićem Rikijem, tako da smo ispunjavali neke svoje želje i  stvarali prilike tamo gde ih nije bilo i igrali sada već kultne predstave kao što su “Gangsterbajteri”, “WiFi”, Made in Niš”…”

I u “Tangu onlajn” prvi ivanin saradnik je upravo Riki Nedović, koji je napisao tekst i režirao predstavu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com