TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

TOKOM IZBORNOG DANA MUP-u PRIJAVLJENA 344 SLUČAJA, OD ČEGA 18 KRIVIČNIH DELA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom sprovođenja izbora, preduzimali su mere i radnje u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju koje prenosimo u celosti:

Na teritoriji Republike Srbije, 17. decembra, na 8.723 biračka mesta održani su izbori za narodne poslanike, izbori za odbornike i skupštine gradova u 65 lokalnih samouprava i izbori za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.
Napominjemo da je tokom održavanja ovih izbora, prijavljeno i evidentirano manje događaja nego tokom održanih izbora 3. aprila 2022. godine.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom sprovođenja izbora, preduzimali su mere i radnje u skladu sa zakonom.
Tokom održavanja ovih izbora, Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavljena su ukupno 344 događaja.
U 18 slučajeva, nadležna tužilaštva su kvalifikovala postojanje krivičnih dela.
Policijska uprava za grad Beograd je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu podnela dve krivične prijave protiv dve osobe zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, kao i krivičnu prijavu protiv još jedne osobe za krivično delo teška krađa.
Policijska uprava u Kragujevcu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja, kao i krivičnu prijavu protiv još jedne osobe zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju.
Policijska uprava u Kraljevu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela iznošenje ličnih i porodičnih prilika protiv jedne osobe i krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari protiv dve osobe.
Policijska uprava u Leskovcu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju.
Policijska uprava u Nišu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.
Policijska uprava u Novom Sadu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv tri osobe zbog izvršenog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, kao i jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Policijska uprava u Pančevu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Policijska uprava u Somboru podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje.
Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju, kao i jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela
uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Policijska uprava u Užicu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu dve krivične prijave zbog izvršenog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju. Policijska uprava u Čačku podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu
krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Takođe, protiv 10 osoba podnete su prekršajne prijave.
Policijska uprava za grad Beograd podnela je 4 prekršajne prijave zbog izvršenih prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča i jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja svađa, vika i buka na javnom mestu.
Policijske uprave u Novom Pazaru, Leskovcu i Kruševcu podnele su po jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča.
Policijska uprava u Kraljevu podnela je jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, a Policijska uprava u Pančevu jednu prekršajnu prijavu zbog izvršenog prekršaja narušavanje reda na
biračkom mestu. U 158 slučajeva, nadležna tužilaštva su naložila dostavljanje izveštaja o prijavljenim događajima.
Ministarstvo unutrašnjih poslova je postupalo po svim prijavama i evidentiralo sve prijavljene događaje u skladu sa odredbama Zakona o evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com