TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura

TOLSTOJ I DOSTOJEVSKI NA JEDNOM MESTU (VIDEO)

Velika izložba posvećena velikanima ruske književnosti, Lavu Nikolajeviču Tolstoju i Fjodoru Dostojevskom otvorena je u Ruskom kutku Narodne biblioteke „Stevan Sremac“. Ljubitelji ove dvojice ruskih klasika moći će na trideset plakata na srpskom i ruskom jeziku da pročitaju i vide šta je to obeležilo rusku ali i srpsku kulturu dvadesetog veka.

Koliko su srpska i ruska kultura bliske i koliko su se prožimale na polju književnosti, pozorišta, filma i muzike u 19 i 20 veku najbolje pokazuje izložba „Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi“. Postavka se može videti od četvrtka u Ruskom kutku Narodne biblioteke „Stevan Sremac“. Trideset plakata posvećena dvojici najznačajnijih ruskih klasika govore mnogo toga.

Izložbu je još 2011 godine napravila Biblioteka grada Beograda, pod zajedničkim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Ruske federacije. Povod je bio više nego značajan.

Autor izložbe je bibliotekar Nataša Bulatović. A za ovih 9 godina osim publike u Srbiji mogli su je videti i u Moskvi i Sankt Peterburgu. Nišlije će moći da je vide tokom juna meseca.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com