TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

TREĆI TRETMAN SUZBIJANJA LARVI KOMARACA

Staništa larvi komaraca na teritoriji grada Niša biće prskana 14. i 15. jula 2023. godine. Treći tretman će obuhvatiti područja duž rečnih tokova i zabarenih površina u svih 5 gradskih opština.

Na teritoriji GO Niška Banja: Priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske (Od Lazarevog sela do uliva u reku Nišavu) i Nišave (leva strana od konjičkog kluba „Čegar“ do vikend naselja Ostrovica i od konjičkog kluba do naselja Brzi Brod), Topla bara i staro korito reke Nišave („mrtvaja“) kod Niške Banje.

Na teritoriji GO Medijana: Priobalja Gabrovačke reke (od pruge Niš – Sofija do uliva u reku Nišavu) i Suvodolskog potoka (od pruge Niš – Sofija do uliva u reku Nišavu) i priobalje Nišave, leva strana od Brzog Broda do Železničkog mosta, kao i bara u starom koritu Nišave kod Brzog Broda.

Na teritoriji GO Crveni Krst: Priobalja Toponičke i Rujničke reke (od Bulevara 12. Februar do uliva u reku Nišavu), Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave desna obala od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu,i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Na teritoriji GO Pantelej: Priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Knezselskog potoka, i priobalje Nišave desna strana od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.

Na teritoriji GO Palilula: Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge Niš – Sofija, priobalje reke Nišave leva strana od železničkog mosta do uliva u J. Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Prskanje će oba dana početi u 8 časova ujutru i biće obavljeno ekološkim preparatom koji je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme i ne iziskuje posebne mere predostrožnosti. U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi sledeći pogodan dan.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com