понедељак, јун 24

Trnovo iz Republike Srpske dogovorilo saradnju sa Opštinom C.Krst (VIDEO)

0
37

Kao deo Svesrpskog sabora i dve niške niške opštine potpisale su sporazum o saradnji sa institucijama iz Republike Srpske. Trnovo iz Republike Srpske ima svetskog prvaka u kik-boksu i premijerligaša u futsalu. Zato nije slučajno što je Gradska opština Crveni Krst sa ovom opštinom potpisala međusobnu saradnju u oblastima sporta i kulture.

Crveni Krst prva je opština u Srbiji koja je sa Opštinom Trnovo iz Istočnog Sarajeva potpisala saradnju u oblastima sporta i kulture.

U narednom periodu takođe realizovaćemo sportske aktivnosti, jer Trnovo ima svetskog prvaka u kik-boksu i premijerligaša u futsalu.Ovaj sporazum je izuzetno bitan, naročito zbog toga što se danas održava najveći sabor saborstva u Beogradu, kaže zamenica načelnika Opštine Trnovo.

Cilj ovog sporazuma je razmena znanja, iskustva, umeća. Ovaj sporazum je u vezi sportsko-kulturne saradnje i već smo imali jednu razmenu – naše kulturno-umetničko društvo „Teodora“. Ovog puta smo se dogovorili da već 6. jula mi gostujemo sa našim kulturno-umetničkim društvom, pošto je tamo dan Opštine u Trnovu, kaže predsednik GO Crveni Krst

Opština Trnovo ima oko 2.000 stanovnika, koji se pretežno bave poljoprivredom.

To je izrazito nerazvijena opština u Republici Srpskoj, jedna od najstradalnijih opština u Republici Srpskoj. Više od 300 ljudi je dalo svoje živote za odbranu Republike Srpske, kaže Ljiljana Milić.

Milutinović najavljuje i potpisanje sporazuma o privrednoj saradnji.

Leave a reply