понедељак, јун 24

Saradnja škole “Stefan Nemanja” sa školom iz Istočne Ilidže (VIDEO)

0
35

Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Istočnom Sarajevu i “Stefan Nemanja” u Nišu potpisale su sporazum o prosvetnoj saradnji, kroz koji će đaci razmeniti iskustva i znanja, učiti o kulturi i tradiciji. Ovo je rezultat saradnje opština Istočna Ilidža i Pantelej.

Gradska opština Pantelej i Opština Istočna Ilidža u Republici Srpskoj sarađuju u oblastima kulture i očuvanja tradicije, sporta. Tu saradnju sada produbljuju. Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Istočnog Sarajeva i “Stefan Nemanja” iz Niša potpisale su sporazum o prosvetnoj saradnji.

Iskreno se nadamo da ćemo uspeti da kroz ovu saradnju poboljšamo kvalitet rada, odnosno da će iskustva i primeri dobre prakse i jedne i druge škole unaprediti rad nastavnika i omogućiti deci što bolje sticanje znanja i primenu znanja. Konkretne planove ćemo u nekoj budućnosti sačiniti, ali ovo je prvi korak u sagledavanju njihovih programa, mi smo škola koja je nosilac ekološke zastave, kaže direktorka OŠ “Stefan Nemanja” Niš Aleksandra Projović.

Kroz ovu saradnju u planu je i razmena đaka ovih dveju škola.

Mi imamo određena iskustva kao opština. Imamo tri osnovne škole. Imamo određena iskustva kada je reč o deci sa Kosova i Metohije. Bili su kod nas. I naša deca odlaze kod naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, tako da očekujem da se između OŠ “Petar Petrović Njegoš” i “Stefan Nemanja” uspostavi saradnja između đaka jedne i druge škole, kaže zamenik načelnika Opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić.

Kako bi naša deca imala priliku da se upoznaju sa kulturom ljudi iz Republike Srpske, da se organizuju neke razmene đaka, a da deca iz Republike Srpske mogu da dođu i budu naši gosti u Opštini Pantelej, da posete Osnovnu školu “Stefan Nemanja” i da njihova saradnja dalje bude u oblasti obrazovanja, kulture, sporta, kaže predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Mi smo imali konkretne projektne aktivnosti koje ukazuju na bratski odnos opština Pantelej i Istočna Iilidža i grada Istočnog Sarajeva i Niša. Mi smo za 9. januar, na Dan Republike Srpske, otkrili spomenik našem doktoru Lazi, kaže Lučić.

Višegodišnja pobratimska saradnja opština Istočna Ilidža i Pantelej ozvaničena je 2021. godine.

Leave a reply