TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE CURENJE AMONIJAKA U PANČEVU

Dežurni zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu vrši uviđaj u krugu fabrike “Saga”, gde došlo do curenja amonijaka iz cisterne.

Na lice mesta izašli su PU Pančevo, inspektor zaštite na radu i pokrajinski inspektor za ekologiju koji su specijalnim uređajem izvršili merenje koncentracije i utvrdili prisustvo amonijaka, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U Opštu bolnicu Pančevo sinoć se, nakon isticanja amonijaka u naselju Topola, javilo šest osoba, svi su pregledani i pušteni kućama, rečeno je Tanjugu u Opštoj bolnici Pančevo.

Svi koji su se javili u bolnicu imali su lakše tegobe i niko nije zadržan na lečenju, izjavila je PR bolnice dr Slađana Kovačević.

Dujanović:Zaustavljeno curenje amonijačne vode u Pančevu,utvrđuju se činjenice

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović rekao je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije u Pančevu zaustavili curenje amonijačne vode koja je sinoć iscurela iz kamiona cisterne parkirane u pančevačkom naselju Topola i da policija obezbeđuje mesto akcidenta.

On je u izjavi za Tanjug dodao da su republička i pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine noćas izašle na teren i da se utvrđuju sve činjenice ovog incidenta, kao i da Zavod za javno zdravlje Pančevo utvrđuje kolike su količine amonijačne vode iscurele i kakvo je trenutno stanje životne sredine u tom delu Pančeva.

Dujanović je potvrdio da se 10 građana Topole javilo lokalnoj Opštoj bolnici sa disajnim tegobama, ali je naglasio da niko nije teže povređen.

Naveo je da je sreća u ovom akcidentu to što amonijačna voda sadrži niže koncentracije amonijaka.

Cisterna je sa parkinga kompanije “Saga” u Topoli trebalo da nastavi put do fabrike cementa u Popovcu, kojoj je amonijačna voda bila namenjena, rekao je Dujanović.

U naselju Topola kod južne industrijske zone u Pančevu sinoć oko 22.45 došlo je do curenja amonijaka iz auto-cisterne.

Auto-cisterna je bila parkirana pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga već industrijski kolosek koji pripada Azotari Pančevo.

 

(Naslovna fotografija preuzeta sa sajta OJT Pančevo)

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com