TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne VESTI

Tužilaštvo traži pritvor za zakupca placa i vlasnika ringišpila u Kuršumliji

Osnovno javno tužilaštvo u Kuršumliji danas je predložilo da osumnjičenima Z. Lj. (36) iz Knjaževca i J. N. (66) iz Vrnjačke Banje bude određen pritvor, nakon što su saslušani zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u incidentu u kojem se srušio ringišpil u tom gradu.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima Z.Lj i J.N. odredi pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke i saučesnike i zato što je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora teža od 5 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Z.Lj. se stavlja na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlja na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio da ga koristi 13 osoba koje su u toku vožnje, prilikom pucanja glavne cevi i rušenja konstrukcije ringišpila pali na beton i zadobili telesne povrede, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni J.N. se tereti da je kao zakupac placa omogućio postavljanje i korišćenje ringišpila iako je znao da on ne zadovoljava propisane mere za bezbednost i zdravlje ljudi.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nakon incidenta je saopštio da su uhapšeni J. N., zakupac placa i Z. Lj, vlasnik ringišpila zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com